Dilemata společného vzdělávání - Zelená, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá společným vzděláváním v mateřské škole a na prvním stupni základní školy. V práci jsou vymezeny základní pojmy, historie a současnost společného vzdělávání, rozdíly ve vzdělávání v mateřské a základní škole apod. Součástí této práce je také interpretace dat získaných z polostrukturovaných rozhovorů. Získaná data posloužila jako materiál ke zodpovězení předem určených výzkumných otázek. Cílem práce je zjistit názor rodičů a pedagogů mateřské školy a prvního stupně základní školy na společné vzdělávání.
Perplexity of inclusive education
Keywords: společné vzdělávání; inkluze; mateřské školy; základní školy; postižení; inclusive education; inclusion; nursery school; elementary school; handicap