Analýza technologických postupů při nakládce a vykládce zboží v letecké dopravě - Maternová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se v první části zabývá analýzou nákladních letadel, podmínek, za jakých se smí jednotlivé druhy zboží přepravovat a analýzou manipulačních prostředků vhodné pro použití v letecké nákladní dopravě. Ve druhé části se zabývá analýzou technologického postupu zpracování zásilek na letištích, na časovou náročností nakládky a vykládky leteckého nákladu, hrozeb vznikajících při nakládání a vykládání a jejich možné řešení.
Analysis of technological processes in loading and unloading of goods in air transport
Keywords: letecký náklad; náklady; letiště; nákladní letadla; vykládka; air cargo; cargos; airports; cargo aircraft; unloading