Obecní zřízení - Potůček, Aleš (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá tématem obecního zřízení jako základním článkem územní samosprávy, jeho vznikem, postupných vývojem až do současné doby. Dále se zabývá otázkou problematiky kompetence obcí a jejich následném podílu na státní správě. Poslední část práce je věnována konkrétní optimalizační metodě benchmarkingu, která je též využitelná ve veřejné správě a díky uvedené reformě je také aplikována ve veřejné správě ČR.
Community order
Keywords: Communities; reforms; Public Administration; reformy; benchmarking; obce; veřejná správa