Vývoj soužití seniorských párů - Náhlovská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2014)
Předložená bakalářská práce je věnována tématu vývoje soužití seniorských párů. V teoretické části se zabývá historickými změnami a současným stavem sňatečnosti a rodiny jakožto instituce, problematikou manželství a manželstvím ve stáří. Cílem práce je odpovědět na otázku, v jakých oblastech došlo k největším změnám v průběhu soužití manželských párů od svatby až po současnost. Empirická část se snaží o hlubší proniknutí do problematiky vývoje manželského soužití pomocí polostrukturovaných rozhovorů.
Development of Senior Couples living together
Keywords: manželství; rodina; stáří; senioři; vztahy; marriage; family; age; senior; relationships