Kvalita života u pacientů se stomií - Suchánková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení kvality života u pacientů se stomií. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část popisuje pojem kvality života, stomie a následný život s vývodem. Pro výzkumnou část byla použita česká verze dotazníku "City of Hope - Quality of Life questionnaire" ("COH-QOL questionnaire"). Bylo provedeno hodnocení kvality života kvantitativní formou metodou dotazníkového šetření a následné zhodnocení výzkumných otázek a hypotéz.
Quality of life in patients with a stoma
Keywords: kvalita života; stomie; Enhanced Recovery After Surgery (ERAS); komplikace; perioperační péče; život se stomií; quality of life; stoma; Enhanced Recovery after Surgery (ERAS); complications; perioperative care; life with a stoma