Porovnání vybraných metodik modelování procesů na příkladu Městského úřadu Kolín - Medovič, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá porovnáním vybraných metodik modelování procesů na příkladu Městského úřadu v Kolíně. Procesní modelování je prováděno na konkrétním vybraném příkladu pomocí tří zvolených metodik. V první časti se práce zabývá klasifikací metodik podle jednotlivých kritérií a následným výběrem tří vhodných metodik podle stanovených kritérií. V druhé části je potom podle vybraných metodik zpracována procesní analýza modelování na příkladu likvidace faktury přijaté na Městský úřad Kolín. Příklad je realizován pomocí tří vybraných metodik. U každé metodiky je provedeno procesní modelování a vybraný proces je realizován do vytyčené části pro procesní modelování životního cyklu každé metodiky. V poslední časti práce jsou zhodnoceny vybrané metodiky podle stanovených kritérií a vytvořen výsledný graf, které kritérium má na dané metodice největší podíl. Jsou zde shrnuty názory autora na procesní modelování podle vybraných metodik a jejich výsledné porovnání a zhodnocení.
Comparison of the selected methodics of the process modelling on example of Municipality office in Kolin
Keywords: categorisation of methodologies; criteria; Process modeling; use case; kategoriazce metodik; kritéria; Procesní modelování; diagramy případu užití; business procesy