Business komunikace v poštovních službách - Becková, Helena (Univerzita Pardubice, 2016)
Příspěvek se zabývá problematikou komunikace, se zaměřením na business komunikaci. Nejprve zdůrazňuje význam business komunikace pro úspěšnost podnikání. V rámci obecných principů komunikace se věnuje komunikačním dovednostem, pravidlům, která vedou k efektivní komunikaci, a jejich využití v business komunikaci. V následující části jsou zmíněny další aspekty business komunikace, jako jsou komunikační typy, komunikační styly, vyjednávání či konflikty. V příspěvku je vysvětlena důležitost business komunikace ve službách, resp. poštovních službách, a nutnost výcviku zaměstnanců v oblasti komunikačních dovedností. Jde nejen o přepážkové pracovníky či doručovatele, ale i o různé úrovně manažerů. Vzdělávání zaměstnanců v této oblasti zároveň přispěje k rozvíjení intelektuálního kapitálu poštovního sektoru.
Business communication in postal services
Keywords: business komunikace; poštovní služby; intelektuální kapitál; business communication; postal services; intellectual capital