Bezpečnost mobilního bankovnictví - Tlapalová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou služeb bankovních domů pro transakce, které jsou prováděné prostřednictvím informačních a komunikačních technologií z hlediska bezpečnosti s důrazem na mobilní bankovnictví. První část práce je zaměřena na popis mobilního bankovnictví, jeho výhody a nevýhody, právní úprava a také dělení tohoto typu bankovnictví. Poté následuje zmínka o vývoji mobilního bankovnictví. Dále je popsán současný a budoucí stav této problematiky. Další část je věnována bezpečnosti mobilního bankovnictví a také možnostem zneužití tohoto bankovnictví. Pro zjištění současného stavu byly vybrány tři banky z České republiky a zahraničí a jejich aktuálně nabízené produkty, které byly poté porovnány. Součástí práce je i dotazník, který ukazuje využitelnost mobilního bankovnictví.
Security of Mobile Banking
Keywords: mobilní bankovnictví; bezpečnost; GSM banking; banky; SIM Toolkit; JAVA banking; WAP banking; mobile banking; security; GSM banking; banks; SIM Toolkit; JAVA banking; WAP banking