Přechodový rituál v gennepovském a turnerovském pojetí - Antlová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá maturitou a zvyklostmi s ní spojenými. Na proces maturování pohlíží v kontextu teorie rituálu přechodu. Práce vychází z terénního výzkumu mezi studenty a pedagogy maturitního ročníku gymnázia.
The rite of passage in gennep´s and turner´s concept
Keywords: maturita; přechodový rituál; communitas; maturanti; school leaving exam; the rite of passage; communitas; high school graduates