Stanovení tuků ve školních laboratořích - Skvrnová, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá stanovením tuků ve školních laboratořích. Je určena pro střední školy chemického a potravinářského směru, jako je například Střední průmyslová škola potravinářská v Pardubicích. V teoretické části je popsáno rozdělení tuků, jejich využití v průmyslovém, ale i potravinářském průmyslu. Nedílnou součástí textu je také přeprava, získávání a zpracování olejnin.
Keywords: obecná didaktika; metodologie