Systém komponent s využitím distribuovaného programování - Bejr, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem této diplomové práce je vytvoření webového frameworku na platformě Java Enterprise Edition. Diplomová práce nejprve hledá vhodnou databázi. Porovnává jednotlivé modely databází, jak se s nimi pracuje a na praktických ukázkách předvádí konkrétní databáze. Dále specifikuje komponentové systémy, které jsou v aplikaci použity. Praktická část popisuje postup tvorby frameworku a jeho výsledné řešení. Na konkrétním příkladu demonstruje vytváření dalších komponent.
The system of components with using of distributed programming
Keywords: Java Enterprise Edition; framework; Java Server Faces; web; komponenty; distribuované programování; components; distributed programming