Analýza předběžné řídící kontroly před vznikem závazku - Lukášová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na předběžnou řídící kontrolu před vznikem závazku ve veřejné správě a definici principů 3E. Následně je cílem práce zanalyzovat proces této kontroly při přípravě výdajových operací u vybrané organizace veřejné správy, posoudit jeho naplňování z hlediska dodržování principů 3E a navrhnout opatření pro zlepšení hospodaření organizace.
Analysis of pre-commitment management control
Keywords: finanční kontrola; veřejná správa; principy 3E; krajský úřad; interní audit; výdajová operace; financial control; public administration; 3E principles; regional authority; internal audit; expenditure operation