Mykotoxiny a jejich vliv na živé organismy - Říhová, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem bakalářské práce je charakterizovat nejvýznamnější mykotoxiny, které se vyskytují v běžném prostředí člověka. Mezi nejčastější producenty mykotoxinů patří plísně rodů Fusarium, Penillium a Aspergillus. Zaměřuje se také na dopady těchto mykotoxinů na živé mikroorganismy.
Mycotoxins and their effect on living organisms
Keywords: mykotoxiny; Aspergillus; Fusarium; Penicillium; mycotoxins