Antropologie aktivního stáří v domově pro seniory z perspektivy genderu - Říhová, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá aktivním stářím ve vybraném domově pro seniory z pohledu genderu. Snaží se získat informace o aktivitách, které domov nabízí, jak je obyvatelé využívají a jak jsou s nimi spokojeni. Práce nahlíží na aktivní stáří z pohledu různých aktéru jako je stát, obyvatelé a pracovníci domova pro seniory a interpretuje rozdíly v těchto perspektivách.
Anthropology of active ageing in old people's home from gender perspective
Keywords: stáří; stárnutí; aktivní stárnutí; gender; domov pro seniory; age; aging; active aging; gender; home for the elderly