Přeshraniční spolupráce na evropském kontinentu: teoretické koncepce a současná realita - Stierandová, Renata (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce podává základní informace o přeshraniční spolupráci na evropském kontinentě, o tom, na jakých úrovních probíhá, a jak je koordinována. Hlavní důraz klade na Českou republiku. V rámci České republiky je pak práce zaměřena na česko-polskou spolupráci, a to zejména na oblast Klodského výběžku.
Cross-border cooperation in the European continent: theoretical concept and contemporary reality
Keywords: přeshraniční spolupráce; Spolupráce; česko-polská spolupráce; Evropská integrace; Euroregiony; smlouvy