Analýza trávení volného času dětí na ZŠ - Stejskalová, Linda (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou trávení volného času dětí na základní škole. Teoretická část práce se věnuje vývojovým obdobím dětí na ZŠ jako je mladší školní věk a pubescence. Dále zde najdeme vymezení základních pojmů jako volný čas, výchova mimo vyučování, výchova ve volném čase, funkce výchovy, zařízení pro volnočasové aktivity. Poslední část teoretické části se zabývá samotným městem Letovice a nabídkami volnočasových aktivit, které jsou zde nabízeny. Praktická část je tvořena kvantitativním výzkumem, který je tvořen formou dotazníkového šetření. Cílem praktické části je zjistit, jak a kde děti tráví svůj volný čas a na základě získaných informací bude vytvořena mapa nejvíce navštěvovaných míst pro trávení volného času, která může být inspirací pro město, děti i rodiče.
The analysis of leisure time at ZŠ Letovice
Keywords: volný čas; děti; základní škola; Letovice; výchova ve volném čase; zařízení pro volný čas; Letovice; primary school; children; leisure time; education