Surfing pohľadom karnálnej metódy - Kamenický, Matúš (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práca sa zaoberá surfingom ako fyzickou aktivitou, športom a subkultúrou. Výskum vychádza z karnálnej sociológie Loica Wacquanta. Skrze skúsenosť cez vlastné telo zachytáva a popisuje život, každodennú realitu a habitusy surfera. Popisuje sociálnu dynamiku subkultúry. Výskum vychádza z autorových skúseností z okolia Fara a Porta v Portugalsku.
Surfing through the prism of the carnal method
Keywords: surfing; karnálna metóda; subkultúra; surfing; carnal method; subculture