Konsolidovaná účetní závěrka při uplatnění IFRS - Chemelyukh, Oleksandra (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá mapováním průběhu konsolidace v praxi mateřského podniku, který je podle platné legislativy povinen sestavovat konsolidovanou účetní závěrku dle požadavků Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Práce je zaměřena především na odhalení problematických oblastí, jejichž zanedbání může celý proces zkomplikovat a výrazně prodloužit, a tím negativně ovlivnit konečné sestavení konsolidované účetní závěrky. Cílem diplomové práce je vymezení specifik konsolidované účetní závěrky s přihlédnutím k IFRS, jejich aplikace v účetní závěrce vybraného podniku a následná identifikace klíčových oblastí pro zlepšení.
Consolidated financial statements under IFRS
Keywords: konsolidace; účetní závěrka; účetní výkaznictví; mezinárodní standardy účetního výkaznictví; IFRS; consolidation; financial statements; financial reporting; international financial reporting standards; IFRS