Letové tratě a jejich provozní specifikace - Neuer, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Hlavní náplní této práce je analýza současného využití letových tratí a vzdušného prostoru. Zvláštní část bude věnována letovým tratím nad polárními oblastmi, vodními plochami a jejich provozním specifikacím a odlišnostem oproti letovým tratím nad pevninou. V závěru práce budou vyhodnoceny nedostatky a nové příležitosti k efektivnějšímu využití vzdušného prostoru v souvislosti s evropským projektem jednotného nebe. V průběhu práce budou postupně vyhodnoceny možnosti snížení negativního dopadu letecké dopravy na životní prostředí a snížení nákladů na provoz letecké dopravy.
Airways and their operational specifications
Keywords: letové tratě; vzdušné prostory; rozstupy; airways; air spaces; separations