Uplatňování dopravní politiky ve vztahu ke zvyšování bezpečnosti silničního provozu - Kozlovský, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou bezpečnosti systému silniční dopravy. Hodnotí dopravní politiku EU a přijatou legislativu, analyzuje vývoj bezpečnosti silniční dopravy a specifikuje faktory s ní související. Obsahem poslední kapitoly jsou konkrétní návrhy opatření směřující ke zvýšení bezpečnosti silničního dopravního systému.
Application of the transport policy in relation to improving road safety
Keywords: silniční doprava; nehodovost; bezpečnost; dopravní politika; statistiky; road transport; accident rate; road safety; road policy; statistics