Studium přípravy 3,4-dichlorfenolu - Richter, Jindřich (Univerzita Pardubice, 1997)
Byla vyzkoušena série pokusů s cílem připravit 3,4-dichlorfenol z 3,4-dichloranilinu. Výtěžek reakce bez přítomnosti inertního, s vodou nemísitelného rozpouštědla byl nízký. V případě použití inertního rozpouštědla se podařilo připravit čistý fenol s poměrně vysokým výtěžkem. Reakční produkty byly analyzovány kapalinovou chromatografií a tenkovrsvou chromatografií na silufolu. Identita produktu byla potvrzena také fyzikálními konstantami.
Keywords: fenol; 3,4-dichlorfenol; příprava; kapalinová chromatografie; tenkovrstvá chromatografie