Anarchistický Infoshop aneb co jste chtěli vědět o světě, ale báli jste se zeptat - Richtrová, Nela (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice anarchistického infoshopu, jakožto prostoru v němž se soustředí a z něhož i vycházejí aktivity kultury odporu. Konkrétně se jedná o případovou studii, která se věnuje infoshopu v Lublani. Snaží se postihnout postatu A-Infoshopu skrze charakteristiku daného prostoru, jeho zasazení do kontextu teorií kultury odporu a okrajových kultur. Zabývá se A-Infoshopem jakožto neziskovým autonomním centrem fungujícím na principu nehierarchické struktury. Zaměřuje se na roli A-Infoshopu jako "výměníku" informací a zkušeností mezi lidmi sdílejícími kulturu odporu. V neposlední řadě poukazuje na důležitost A-Infoshopu pro rozvíjení anarchistických a anarchismu blízkých aktivit.
Anarchistic Infoshop or what you wanted to know about the world but were afraid to ask
Keywords: infoshops; case studies; free space; Anarchism; autonomy; cultures of resistance; Ljubljana; infoshopy; případové studie; svobodný prostor; anarchismus; autonomie; kultury odporu; Lublaň