Sledování vozů ČD Cargo, a.s. v zahraničí jako modul nového zadání systému ÚDIV - Křenková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se zabývá sledováním železničních vozů využívaných společností ČD Cargo, a.s. pro přepravu nákladů v zahraničí. Předmětem zájmu práce je navržení opatření, která přispějí ke zvýšení informovanosti o pohybu těchto vozů na území jiných států. V první části diplomové práce jsou shrnuta základní teoretická východiska řešené problematiky vycházející z dostupné literatury. Praktická část práce se zaměřuje na analýzu stávajícího způsobu řízení přeprav ve společnosti ČD Cargo, a.s., a to především na proces dirigování a sledování železničních vozů. Na základě výsledků provedené analýzy je navrženo zlepšení v oblasti sledování vozů v zahraničí. Navržený způsob sledování je poté zhodnocen.
Monitoring of ČD Cargo railway wagons abroad as a new module of a ÚDIV system
Keywords: železniční nákladní vozy; železniční nákladní doprava; dirigování železničních vozů; sledování železničních vozů; informační systémy; railway freight wagons; railway freight transport; railway carriage conducting; railway carriage tracking; information systems