Komparace rozpočtů municipalit v rámci Evropské unie - Baťková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá komparací rozpočtů dvou municipalit, jedné v ČR a druhé ve Francii. Nejprve je nastíněno současné územní rozdělení České republiky a Francie. Dále se zaměřuji na přerozdělovací proces finančních prostředků v obou zemích, blíže pak v obcích Maurepas a Trutnov. U obou municipalit blíže rozebírám rozpočty a podle nich hodnotím jejich celkové hospodaření. Na konci práce pak srovnávám příjmy obcí, jejich výdaje do jednotlivých obecních odborů a míru zadlužení.
The comparison of municipal budgets within the European Union
Keywords: municipalities; regions; euroregions; France; redistribution processes; budgets; Financing; comparison; obce; kraje; Euroregiony; Francie; přerozdělovací procesy; rozpočty; financování; komparace