Řízení nákladů ve vybraném podnikatelském subjektu - Bakajová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této bakalářské práce je analýza a řízení nákladů ve vybraném podniku. Práce je zaměřena do dvou částí, teoretické a praktické. Práce se nejprve zaměřuje na definování terminologie v rámci problematiky nákladů. Budou zde rozebrány pojmy nákladů, jejich klasifikace, kalkulace a kalkulační metody. V druhé praktické části bude nejprve krátce představena vybraná společnost a poté bude následovat globální analýza nákladů této společnosti za léta 2011-2013. Cílem v oblasti kontroly nákladů je pak provést u vybraných zakázek společnosti, které proběhly v roce 2014, analýzu odchylek. Na základě prostudování procesů, které fungují v podniku, jsou zde také navrženy a zhodnoceny změny a vylepšení.
Cost management in the selected company
Keywords: náklady; kalkulace; kalkulační systém; kalkulační metody; plánování nákladů; kontrola nákladů; costs; costing; costing systems; costing methods; cost planning; cost control