IČ studie povrchových komplexů D3-acetonitrilu na Mo-V oxidových katalyzátorech - Bartoš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2003)
Mo-V oxidy jsou důležitými katalyzátory u řady chemických reakcí, např. oxidativní dehydrogenace krotonaldehydu v plynné fázi. Pro pochopení jejich kyselých vlastností byla studována adsorpce D3-acetonitrilu na povrchu pomocí IČ spektroskopie.
IR study of surface complexes of D3-acetonitrile on Mo-V oxide catalysts
Keywords: katalyzátory; Oxidativní dehydrogenace; krotonaldehyd; adsorpce acetonitrilu; infračervená spektroskopie