Factoring forma financování obchodní společnosti - Jakešová, Martina (Univerzita Pardubice, 1999)
Prace se zabývá factoringem, tzn. financováním krátkodobých pohledávek. Podstata factoringové operace spočívá v tom, že firma podepíše s factoringovou společností smlouvu, ve které se zaváže, že bude všechny své vydané faktury, tedy pohledávky za odběrateli, předávat factoringové společnosti. Factoringová společnost zaplatí firmě zálohu ve výši cca 70-80 procent fakturované částky, a zajistí inkaso od odběratele.
Factoring form of financing business enterprise
Keywords: factoring; Pohledávky; odkup pohledávek; finance