Syndrom vyhoření a jeho prevence u pracovníků v sociálních službách - Švecová, Erika (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu vyhoření a jeho prevencí u pracovníků v sociálních službách. Teoretická část je rozdělena na tři hlavní kapitoly. První kapitola se věnuje sociálním službám, sociální práci a dalšími tématy s nimi spojenými. Druhá část je pojednává o syndromu vyhoření a část třetí se věnuje prevenci a samotné supervizi. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum, který je tvořen formou rozhovoru s některými ze zaměstnanců ze zkoumaných zařízení. Cílem praktické části je zjistit, zda si zaměstnanci plně uvědomují riziko syndromu vyhoření, podstupují určitou prevenci a je jim dostatečně nabídnuta a z jejich strany využívána supervize v jejich zaměstnání.
Burnout syndrome and prevention in workers in social services
Keywords: syndrom vyhoření; sociální služby; sociální práce; prevence; supervize; burnout syndrome; social services; social work; prevention; supervision