Aplikace účetní zásady opatrnosti a její dopad na účetní hospodářský výsledek a daňový základ společnosti HAVEX s.r.o. Vrchlabí - Jelínek, Jiří (Univerzita Pardubice, 1998)
Cílem práce je shrnout nejčastější nástroje uplatňování zásady opatrnosti popisované a konkretizované v řadě právních předpisů do jednoho celku a zhodnotit, jak prostředky zásady opatrnosti využívá firma HAVEX, s.r.o. Vrchlabí.
Keywords: účetnictví; rezervy; opravné položky; dohadné položky; kurzové rozdíly; zásada opatrnosti