Ochrana před nečinností správních orgánů - Šorčíková, Alena (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou ochrany před nečinností správních orgánů. Hlavní pozornost je zaměřena na právní úpravu opatření proti nečinnosti správního orgánu, zakotvenou ve správním řádu. Dále se věnuje možnostem soudní ochrany před nečinností správních orgánů.
Protection against the failure to act of administrative bodies
Keywords: právní záruky; nezákonná nečinnost; opatření proti nečinnosti; soudní ochrana; přiměřená délka řízení; legal guarantees; illegal failure to act; measures against the failure to act; judicial protection; reasonable length of proceedings