Příprava a vlastnosti CoSb3 dotovaného Ni a Fe - Mec, Radim (Univerzita Pardubice, 2005)
Metodami práškové metalurgie byly připraveny vzorky CoSb3 a Co1-xNixSb3 a Co1-xFexSb3. Byla ověřena skutteruditová struktura pomocí rentgenové difrakční analýzy. U vzorků byly studovány jejich termoelektrické vlastnosti, u vybraných vzorků pak magnetická susceptibilita. Byl studován také vliv různých technologií přípravy vzorků na termoelektrické vlastnosti.
preparation and properties CoSb3 doped Ni and Fe
Keywords: monokrystaly; prášková metalurgie; termoelektrické vlastnosti; magnetické vlastnosti