Spolupráce mezi subjekty hodnotové sítě a její přínosy - Havelková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou spolupráce subjektů v hodnotové síti se zaměřením na přínosy této spolupráce. Teoretická část práce definuje pojmy hodnotový řetězec a hodnotová síť. Dále je pozornost věnována formám spolupráce mezi subjekty hodnotové sítě. V další části jsou ve vybraných oblastech podnikové činnosti vymezeny možné způsoby spolupráce a jejich přínosy. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum ve vybraném podniku, zaměřený na přínosy spolupráce s partnery v hodnotové síti.
Cooperation between subjects in the value network with a focus on the benefits of cooperation
Keywords: hodnotový řetězec; hodnotová síť; spolupráce; partnerství; přínosy spolupráce; value chain; value network; cooperation; partnership; benefits of cooperation