Vliv obsahu plynu v kapalině na její stlačitelnost - Koreis, Josef (Univerzita Pardubice, 1995)
Článek pojednává o stlačitelnosti kapaliny, která obsahuje malý objemový díl plynu. Jsou ukázány vztahy pro výpočet koeficientu kompesibility kapaliny s objemovým podílem plynu v závislosti na tlaku.
Influence of gas contents in liquid to its compressibility
Einfluss des Gasgehalts in der Flüssigkeit auf ihre Zusammendrückbarkeit