Mikroextrakce organických látek z vodné fáze - Pinkasová, Jana (Univerzita Pardubice, 1996)
Pomocí mikroextrakce tuhou fází bylo provedeno stanovení nižších alifatických alkoholů ve vodných roztocích biologických medií po biodegradaci polyethylenglykol-monoalkyletherů. Kromě toho byla též studována i možnost stanovení acetátů alif. alkoholů. Ke stanovení byly používány tři typy vláken s různými povlaky.
Keywords: extrakce; mikroextrakce; alifatické alkoholy; plynová chromatografie