Diagnostické metody a opravy generátorů 57 MW - Jarka, Radek (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá diagnostickými metodami a opravami statorů generátorů. Práce obsahuje výčet diagnostických metod používaných při zjišťování skutečného stavu statoru generátoru a zabývá se měřením a vyhodnocováním diagnostických signálů. Bakalářská práce také porovnává diagnostické signály dvou druhů oprav generátorů 57 MW. V závěru navrhuje rozšíření obecně používaných metod pro zjišťování stavu vinutí generátoru a jednotlivých tyčí vinutí při opravách.
Diagnostic methods and repair of generators 57 MW
Keywords: generators; stator winding; diagnostic methods; winding insulation; insulation resistance; loss factors; generátory; statorová vinutí; diagnostické metody; izolační systémy; izolační odpory; ztrátoví činitelé