Návrh regulačního obvodu se stavovým regulátorem - Kyrcz, Radim (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována problematice stavové regulace. Cílem práce je propojení soustavy s počítačem a následná regulace stavovým regulátorem. Systém byl nejprve připojen k počítači pomocí měřicí karty. Následně byl analyzován pomocí experimentální identifikace. Teoretické výsledky byly zpracovány v Matlabu. Parametry stavových regulátorů byly stanoveny různými metodami a následně byly porovnány
Design of a regulation circuit using state controller
Keywords: regulátory; systémy; estimátory; stejnosměrné motory; controllers; systems; estimators; DC engines