Socioekonomické aspekty globalizace - Sedláková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá pojmem globalizace, jejím vznikem, vývojem a podmínkami jejího rozvoje, dále důsledky globalizace a globalizací světové ekonomiky. Další část je věnována trvale udržitelnému rozvoji a globálním problémům, jejich významu a typologické klasifikaci.
Socio-economical aspects of the globalization
Keywords: globalizace; globální problémy; ekologické důsledky; ekonomické aspekty; sociální aspekty; světová ekonomika; trvale udržitelný rozvoj