Využití tlakových membránových procesů při čištění a likvidaci odpadních vod zatěžujících životní prostředí - Zapletalová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2007)
Oráce předkládá základní informace o membránových separačních procesech, které se v posledních několika letech stávají velmi účinnou náhradou tradičních technologických procesů v ochraně životního prostředí, zejména z důvodu nižší energetické náročnosti a čistoty finálního produktu. Hlavní pozornost byla věnována využití tlakových membránových procesů pro čištění odpadních vod z textilního průmyslu.
Application of pressure-driven membrane processes in the treatment and liquidation of wastewaters loading environment
Keywords: odpadní vody; textilní průmysl; tlakové membránové procesy