Mobbing - bossing, aneb šikana na pracovišti a jak jí čelit. - Mrkvánková, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Teoretická část předložené práce se zabývá vymezením stěžejních pojmů, zaznamenaným vývojem mobbingu z historického hlediska, analýzou účastníků procesu mobbingu a přidružených jevů a hledáním účinné prevence. Obsahem empirické části práce je zmapování situace obětí patologických jevů na pracovišti s využitím kvalitativní strategie výzkumu.
Mobbing and Bossing - The bullying in the workplace and how to cope with it.
Keywords: mobbing; bossing; šikana; prevence; patologické jevy; obrana; mobbing; bossing; bullying; prevention; pathology; defense