Přínos digitální mamografie pro screening karcinomu prsu - Jiroušová, Alžběta (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice karcinomu prsu a přínosu digitální mamografie pro jeho včasnou detekci. Zabývá se také dalšími možnostmi diagnostiky tohoto onemocnění a především novým způsobem odběru podezřelé tkáně vakuovou biopsií, která se provádí pod mamografickou kontrolou. Této problematice je věnována značná část teoretické i praktické části.
Benefit of digital mammography for the breast cancer screening
Keywords: mammography screening; breast cancer; digital mammography; vacuum biopsy; mamografický screening; karcinom prsu; digitální mamografie; vakuová biopsie