Škola voršilek v Brně 1890-1925 - Muchová, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na historii školského řádu voršilek a jejich působení v Brně, zmiňuje se také o brněnském působení jiných ženských řeholních institucí. Zabývá se též školstvím, hlavně školou obecnou a problematikou dívčího vzdělávání. Závěrem jsou uvedeny výsledky zkoumaných aspektů ve sledovaných školních rocích.
The School of Ursuline Nuns in Brno 1890-1925
Keywords: girl's education; elementary schools; Ursuline Nuns; women regular institutions; dívčí vzdělávání; obecné školy; voršilky; ženské řeholní instituce