Náklady spojené s užíváním drog versus náklady na léčbu závislosti na příkladu vybraného zařízení - Lánská, Jana (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zaměřuje na komparaci ekonomicky kvantifikovatelných nákladů spojených s léčbou závislosti a odhadem nákladů vzniklých společnosti následkem užívání drog. Součástí práce je uvedení do problematiky drogové závislosti a komplikací s ní spojenými. K analýze nákladů je využito dostupných kvantitativních dat doplněných o kvalitativní data získaná z rozhovorů s klienty jedné konkrétní terapeutické komunity.
Costs related to drug use versus the costs of drug addiction treatment in selected facility
Keywords: drogy; drogové závislosti; náklady; léčby; terapeutické komunity; drugs; drug addiction; costs; treatment; therapeutic community