Práva a povinnosti zaměstnance v pracovním poměru - Pazderová, Eva (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je zaměřena na práva a povinnosti zaměstnance vyplývajících z pracovněprávních vztahů. Definuje podstatu pracovněprávního vztahu, nejdůležitější práva a povinnosti zaměstnance. Dále bere v potaz zohlednění některých práv a povinností ve vybraných judikátech. Práce také obsahuje komparaci kolektivních smluv dvou srovnatelných podniků.
Rights and duties of employee from the employment
Keywords: práva; povinnosti; pracovní poměr; pracovněprávní vztah; pracovní právo; judikatura; rights; duties; employments; labor-law relation; labour law; court´s interpretation; zaměstnanci