Příprava nenasycených polyesterových pryskyřic se sníženou hořlavostí - Rubeš, David (Univerzita Pardubice, 2021)
V této práci je popsáno složení nenasycených polyesterových pryskyřic, jejich vytvrzení s reaktivním ředidlem a možnosti snížení hořlavosti. Praktická část pak popisuje syntézu několika typů nenasycených polyesterových pryskyřic se sníženou hořlavostí a jejich testování z hlediska mechanických a fyzikálních vlastností před i po vytvrzení.
Preparation of unsaturated polyester resins with decreased flammability
Keywords: nenasycený polyester; retardér hoření; syntéza; vlastnosti materiálu; HET; HACTP; unsaturated polyester; flame retardant; synthesis; material properties; HET; HACTP