Mikroregion Holicko - Vejchodová, Monika (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce komplexně hodnotí mikroregion Holicko z hlediska zeměpisného, demografického, ekonomického, z pohledu trhu pracovních sil, technické, kulturní a sociální infrastruktury, bytové politiky a hospodaření jednotlivých obcí. První část se týká retrospektivy současného stavu, druhá budoucí perspektivy. V závěru jsou zhodnoceny získané informace a předloženy návrhy na odstranění některých problémů.
Microregion "Holicko"
Keywords: mikroregion Holicko; demografický vývoj; obce; Ekonomika; Průmysl; školství; rozvoj území; veřejná správa