Sebereflexe chlapců z výchovného ústavu a jejich zkušenosti s drogami - Málková, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce pojednává o sociálně patologických jevech mezi mladistvými, s důrazem na problematiku drogové závislosti. Uvádí základní příčiny vzniku tohoto delikventního chování a stěžejní část práce se zabývá průzkumem problematiky drog ve vybraném výchovném ústavu. Výzkum byl zaměřen na zjištění zkušeností chlapců s drogami a příčin, které k tomu vedly.
Self-reflection of the boys from the house of correction and their drug experience
Keywords: delinquency; crime; problem young peoples; Drugs; addiction; reform schools; delikvence; Kriminalita; problémová mládež; Drogy; závislost; výchovné ústavy