Optimalizace železniční trati č.301 Olomouc - Nezamyslice s ohledem na stabilitu jízdního řádu - Juřínek, Antonín (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce bude vyhledávat možnosti zlepšení v rozsahu infrastruktury pro dosažení stability jízdního řádu trati číslo 301 Nezamyslice - Olomouc. Jízdní řád je až na výjimky periodický (taktový), v mezilehlých stanicích probíhá pravidelné křižování vlaků. Většina dopravy je organizována mezi 5. a 23. hodinou. Už i při relativně malém narušení jízdní řádu, třeba jen několika minut, dochází k přenosu zpoždění na další vlaky, které se vyrovná nejdříve po několika hodinách. Diplomová práce řeší možnosti provedení úprav železniční trati číslo 301 a zároveň řeší i finanční náročnost těchto úprav.
Optimization of railway line no.301 Olomouc - Nezamyslice with regard to times schedule the stability of timetable
Keywords: infrastruktura; optimalizace; propustnost; stabilita; železnice; infrastructure; optimization; throughput; stability; railway