Problémy českého vězeňství - Břízková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá současnými problémy českého vězeňství. V práci jsou hodnoceny ty nejpodstatnější problémy, které souvisí s ekonomikou Vězeňské služby České republiky, se zaměstnáváním vězňů, s bezpečnostní situací ve věznicích a s přeplněností kapacit věznic. Tyto problémy jsou interpretovány na konkrétním případě věznice ve Valdicích. V závěru práce jsou uvedena navržená opatření, která vyplývají z analýzy problémů českého vězeňství a z řízených rozhovorů, které byly provedeny se zaměstnanci Vězeňské služby.
Problems of the Czech Prison System
Keywords: vězeňství; ekonomika věznic; odnětí svobody; výkon vazby; vězni; Věznice Valdice; prison; economics of the prison system; imprisonment; custody; prisoners; Prison Valdice