Spolupráce partnerů v řetězci při zvyšování udržitelnosti obalů pro produkty spotřební chemie - Vognarová, Dominika (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce zkoumá spolupráci partnerů v dodavatelském řetězci s cílem zvýšit udržitelnost obalů. Teoretická část se zaměřuje na trendy v obalových materiálech a legislativní vliv na jejich implementaci. Dále analyzuje proces výběru partnerů a jejich spolupráci při designu obalů. Pozornost je věnována i strategii pro nákup a řízení zásob. Praktická část prezentuje výsledky kvalitativního výzkumu, který se zaměřuje na analýzu spolupráce partnerů v dodavatelském řetězci při implementaci iniciativ a opatření zaměřených na zvyšování udržitelnosti obalů. Výzkum byl prováděn v rámci vybraných podniků specializujících se na výrobu spotřební chemie. Na základě výsledků výzkumu jsou formulována doporučení a je provedeno zhodnocení.
Collaboration of supply chain partners in enhancing the sustainability of packaging for consumer chemistry products
Keywords: trendy; obaly; cirkulární ekonomika; spolupráce; legislativa; ABC analýza; nákup; zásoby; CPFR; blockchain; trends; packaging; circular economy; collaboration; legislation; ABC analysis; procurement; inventory; CPFR; blockchain