Koncept smart city v kontextu dopravy - Makovec, Michal (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se věnuje novodobému trendu v oblasti smart city. Zabývá se vznikem této myšlenky a důvody k její uplatňování ve světě. Zabývá se současnými metodami, které se nyní aplikují v smart cities. Součástí práce je také analýza vybraného města a návrhy smart technologií, které by mohly být realizovány. Vybraným městem je Tábor, který je poté porovnán se zahraničním městem Cambridge.
Smart city concept in the context of transport
Keywords: smart city; chytrá doprava; smart city v České republice; Tábor; smart city; smart mobility; smart city in Czech Republic; Tábor